De ontmythologisering van Spinoza

In het tijdschrift Soφie verscheen deze maand De ontmythologisering van Spinoza, een beschouwing van mijn hand n.a.v. het boek De list van Spinoza van Victor Kal. Wie mijn reeks beschouwingen over dat boek op deze website gevolgd heeft, zal bepaalde passages wel herkennen.

Soφie is een uitgave van de Stichting voor Christelijke Filosofie.

Het artikel is hier raadpleegbaar.

2 gedachten over “De ontmythologisering van Spinoza

  1. Victor Kal

    Hartelijk dank voor deze uitvoerige, zinvolle en mooie bespreking! Ik merk nog op dat de veronderstelling dat ik ‘een collegereeks omgewerkt heb tot een boek’ niet juist is. De herhaling die in het boek zit is een gevolg, enerzijds van de structuur van mijn boek (ik maak drie keer een ronde door het boek van Spinoza), anderzijds van het feit dat ik het boek in één ruk geschreven heb.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s